Гурт «Мурени». Кліп до пісні "Трек 22"

Заявивши про себе всередині 2006-го року композицією та відеокліпом "Схожа На Осінь"

9 января 2007, 18:03

"В якийсь момент ми навіть зрозуміли, що надто захопилися студійними сесіями. Над кожною піснею ми працювали доки не досягали ідеального звучання." (Ваня, лідер гурту «Мурени»)
 Врешті решт напередодні Нового року колектив зробив невеличку паузу та підбив підсумки кропіткої роботи. Музиканти вирішили продемонструвати прихильникам найкраще зі створеного. Таким чином пісня "Трек 22" стала другим сингловим релізом «Мурен».
 Відео до композиції "Трек 22" відзняв Стеколенко-молодший (Ігор), створивши прецедент у творчості братів Олександра та Ігоря, адже над музичними кліпами режисери постійно працюють разом. Цього разу Олександр був в Індії і Ігор вирішив знімати самотужки. Ідея зафіксувати відео одним планом (не зупиняючи камеру) належить генеральному продюсеру компанії «Укрмузпром» та співпродюсеру групи Віталію Климову, але в процесі роботи над сценарієм Ігор Стеколенко запропонував ускладнити зйомки, додавши кілька цікавих ходів, які перетворили просто цікавий хід на необхідну філософію, яка була закладена у тексті пісні. Кліп знімався у незвичній локації – в «Українському домі».
 Специфіка зйомок відео "Трек 22" полягала в тому, що на знімальному майданчику усе мало працювати точно - кожен з акторів, музикантів, постановників, освітлювачів, техніків мав з’явитися у потрібний момент у потрібному місці та чітко, по секундах зробити заплановане режисером. Неабияку винахідливість виявив і оператор Ярослав Пілунський. Для цього він перед зйомками намалював всю структуру кліпу в комп’ютері.
 "Після команди "мотор" усі 60 чоловік, котрі знаходилися на знімальному майданчику починали рухатися, змінювати декорації та світло. Камера оберталася на 360 градусів. Видовище вражаюче. Аналогів використання такого прийому в українському кліпмейкерстві досі не було." (Віталій Климов)
 Зйомки одним планом вимагали ідеальної злагодженості дій усієї команди, тому репетирувати довелося 10 годин. Самі ж зйомки тривали лише 90 хвилин.
 Перший кліп «Мурен» "Схожа на осінь" був відзнятий у стилістиці "Елен та хлоп’ята" – така собі жартівлива молодіжна історія. Відео ж до пісні "Трек 22" стало насамперед концептуальним для групи (як і сама пісня про нескінченний трек зі «словами, які постійно губляться»). При цьому, попри наступаючі новорічні свята, жодних натяків на новорічну «істерію» чи пов’язану з цим атрибутику не було. Це щонайменше - не зовсім за правилах, адже вітчизняну аудиторію на Новий рік зазвичай «годують» новорічними «сторі».
 "Наразі існує небагато ідейних відео, більшість - просто створюють настрій. "Трек 22" не випадково знімався одним планом - це втілення нескінченності. Мені здається, відео ідейно вдало ілюструє пісню» (Ваня, лідер гурту «Мурени»)
 Одразу після зйомок «Мурени» продовжили студійні сесії з Віталієм Телезіним. За словами музикантів, перша половина платівки вже готова. Почалися переговори стосовно видання альбому. До дебютника увійдуть, серед іншого, 2 пісні записані спільно з симфонічним оркестром Київської філармонії за диригентства клавішника гурту "Океан Ельзи" Мілоша Єліча. Реліз платівки запланований на другу половину 2007-го.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии (1)

символов 999
  • Даша 17 лет назад

    На мою думку, стаття дуже цікава. В ній висвітлено багато нової інформації та цікавих прикдадів.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Даша 17 лет назад

    На мою думку, стаття дуже цікава. В ній висвітлено багато нової інформації та цікавих прикдадів.

    Прокомментировать Мне нравится

Loading...

информация