У Роттердамі представлять єдиний український фільм

На престижному кінофестивалі

29 января 2007, 12:17

Цього року це єдина стрічка з України, яку відібрало для показу поважне журі престижного кінофестивалю.

Автор фільму – молодий український режисер Єва Нейман. Це перша її повнометражна робота. Вона – випускниця Берлінської академії кіно і телебачення. Її минула кіноробота – короткометражна стрічка "Замри-відімри"  була схвально прийнята кінокритиками та глядачами минулорічного Міжнародного кінофестивалю "Молодість".

"У реки"  тонка психологічна драма. Це історія одного дня з життя двох літніх жінок – матері і дочки. Все життя жінки прожили під одним дахом, дійшовши до тієї життєвої межі, коли різниця у віці стає практично непомітною. Їхнє довге життя було сповнене сварок, вибачень, жертв і любові. І одного дня дві літні жінки вирушають у подорож до ріки – ймовірно, останню в житті.

Стрічка демонструватиметься у Роттердамі мовою оригіналу – без дублювання, з субтитрами. "Це фільм, сповнений почуттів та емоцій, які і без перекладу зрозумілі будь-якому глядачу",  пояснила Єва Нейман. "Цей фільм потрібно переживати не розумом, а серцем. Він – про взаємини між близькими людьми, стрічка  наче частина життя – такого різного і повного протиріч" зізналась режисер.

Мати грає найстаріша акторка московського театру на Таганці, дружина актора Семена Фаради  Марина Поліцеймако. Роль її дочки блискуче виконує російська акторка Ніна Русланова. 

Завдяки цьому кінопроекту в кінематограф повернулося ім’я Фридриха Горинштейна (автора сценаріїв стрічок "Соляріс" Андрія Тарковського і "Раби кохання" Микити Міхалкова).  Режисерка картини Єва Нейман відшукала письменника у Берліні і переконала віддати своє знамените оповідання для екранізації, а також взяти участь у написанні сценарію стрічки.

Кінокритики називають драму Нейман "нежанровим кіно" і прогнозують їй успіх – як на кінофестивалі, так і у прокаті.

"Це один з нових проектів, які продюсує Одеська кіностудія",  зазначив голова правління Одеської кіностудії Олександр Ткаченко.

"Зараз ми прагнемо дати друге життя знаменитій на весь світ кінофабриці. Вже закуплено найсучасніше знімальне, освітлювальне обладнання, спецтехніка. Проведена реконструкція павільйону, головного адмінстравтиного будинку, кількох цехів. А в цьому році студія планує перейти до будівництва нових павільйонів та продовжить оноволення студії. Завдяки цьому вже у 2007-му Одеська кіностудія запустить кілька власних кінопроектів і братиме участь у спільному виробництві кількох кінофільмів і телесеріалів" повідомив Олександр Ткаченко.

6-й Роттердамський кінофестиваль триває з 24 січня по 4 лютого. У його рамках демонструються понад дві сотні художніх фільмів і 250 короткометражних стрічок з багатьох країн світу. Саме на цьому фестивалі відбудуться 44 світові, 23 міжнародні і 30 європейських прем’єр. 

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999

Loading...

информация