"Мурени" готують дебютний альбом

Гурт "Мурени" існує з 98-го року. Хлопці самостійно створили команду та довгий час

11 мая 2007, 09:50

На рахунку музикантів участь у декількох українських фестивалях, серед яких: "Гніздо", "Чайка" та "Берег". 2005-го року під час виступу на фестивалі "Гніздо" у місті Біла Церква хлопців помітив продюсерський тандем Віталія Титаренка та Віталія Клімова (продюсера "Табули Раси", Альони Вінницької та "Океану Ельзи"). Саме після цієї зустрічі хлопці зробили радикальний крок у власній музичній кар’єрі. "Мурени" підписали довгостроковий контракт та зачинилися у студії, працюючи над матеріалом майбутньої платівки.

Результатом творчої роботи у студії став перший сингл гурту  пісня за назвою "Схожа на осінь", саундпродюсером якої став Віталій Телезін ("Океан Ельзи", "Друга Ріка", "Лама", "Братья Гримм"). Композиція настільки зацікавила потенціальних партнерів, що відразу ж до неї "Мурени" відзняли відеокліп. Досить незвичний для поп-року сюжет та стилістику відео реалізував один з провідних українських кліпмейкерів  Семен Горов разом з оператором Олексієм Степановим (саме цей творчій дует свого часу відзняв пілотний відеохіт гурту "Океан Ельзи"  "Там, де нас нема"). Акторка Аня Врублевська, головна героїня відео "Схожа на осінь" потрапила на зйомки останнього моменту. Просто на знімальному майданчику їй кардинально змінили імідж, в якому вона потім з’явилася у кліпі гурту "Друга Ріка"  "3 хвилини".

Після "Схожої на осінь" світ побачила композиція "Трек 22", яка остаточно визначила образ гурту "Мурени”. Відео до пісні "Трек 22" відзняв Стеколенко-молодший (Ігор). Ідея зафіксувати відео одним планом (не зупиняючи камеру) належить генеральному продюсеру компанії «Укрмузпром» та співпродюсеру групи Віталію Климову, але в процесі роботи над сценарієм Ігор Стеколенко запропонував ускладнити зйомки, додавши кілька цікавих ходів, які перетворили просто цікавий хід на необхідну філософію, яка була закладена у тексті пісні. Кліп знімався у незвичній локації – в «Українському домі». Відео стало насамперед концептуальним. При цьому, попри наступаючі новорічні свята, жодних натяків на новорічну «істерію» чи пов’язану з цим атрибутику не було. Це щонайменше  не зовсім по правилах, адже вітчизняну аудиторію на Новий рік зазвичай «годують» новорічними «сторі».

"Наразі існує небагато ідейних відео, більшість  просто створюють настрій. "Трек 22" не випадково знімався одним планом  це втілення нескінченності. Мені здається, відео ідейно вдало ілюструє пісню» (Ваня, лідер гурту «Мурени»).

Специфіка зйомок відео "Трек 22" полягала в тому, що на знімальному майданчику усе мало працювати точно  кожен з акторів, музикантів, постановників, освітлювачів, техніків мав з’явитися у потрібний момент у потрібному місці та чітко, по секундах зробити заплановане режисером. Неабияку винахідливість виявив і оператор Ярослав Пілунський. Для цього він перед зйомками намалював всю структуру кліпу в комп’ютері.

Одразу після зйомок «Мурени» продовжили студійні сесії з Віталієм Телезіним у його студії "211". За словами музикантів, перша половина платівки вже готова. Почалися переговори стосовно видання альбому. До дебютника увійдуть, серед іншого, 2 пісні, записані спільно з симфонічним оркестром Київської філармонії за диригентства клавішника гурту "Океан Ельзи" Мілоша Єліча. Реліз платівки запланований на другу половину 2007-го.

Склад гурту:

Іван Дригало – вокал

Анатолій Махинько – гітара

Андрій Козоріз – клавішні

Михайло Слєсаренко – барабани

Олег Тарасенко - бас

Продюсери:

Віталій Климов

Віталій Титаренко

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии (1)

символов 999
  • Mentalhome 16 лет назад

    Група зліплена з пацанів, які слухають різну музику. Міха, наприклад, довгий час грав у християнській групі, чувак з борідкою - в панк-гурті "неконтрольований рух", Олег - в "кальміус тейтіс".... А зараз грають щось таке незрозуміле, просто каша, вокал через музіку взагалі не чути, пісні не виділяються з-поміж інших!!! Але Біла Церква - forever!!!!!!!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Mentalhome 16 лет назад

    Група зліплена з пацанів, які слухають різну музику. Міха, наприклад, довгий час грав у християнській групі, чувак з борідкою - в панк-гурті "неконтрольований рух", Олег - в "кальміус тейтіс".... А зараз грають щось таке незрозуміле, просто каша, вокал через музіку взагалі не чути, пісні не виділяються з-поміж інших!!! Але Біла Церква - forever!!!!!!!

    Прокомментировать Мне нравится

Loading...

информация