Ігоря Янович „Матерія”

Нефігуративний мінімалізм Ігоря Яновича

20 ноября 2007, 18:16
Арт-центр Павла Гудімова „Я Галерея” представляє виставку львівського художника Ігоря Яновича „Матерія”. Цього разу стилістичний мінімалізм простору „Я Галереї” стане ідеальним тлом для багатства живописного і графічного нефігуративного мінімалізму від метра вітчизняного неоавангарда.

Народжений у Києві, в останнє десятиліття Янович з’являється тут щонайчастіше раз на рік. Основний напрямок його руху – на Захід: від Пшемишля до Берліна.

Його називають „одним із найкращих нефігуративістів України” та „метром вітчизняного неоавангарда”. Кераміст за вишколом, він ретельно працює з фактурою, активно експериментуючи з матеріалами, таким чином, що в його переважно монохромних – сіро-чорних – творах, грає, власне, сама поверхня.

Ігор Янович, художник: „У цілому мене хвилює форма побудови і форма руйнування, і на цій межі – виникнення нових форм, субстанцій нового стану”.

Павло Гудімов, куратор: „Ігор Янович – це людина, яка дуже точно відчуває простір, захоплюється ним. Він дійсно однією роботою може наситити його – і зробити енергетичний вибух... Мені він також близький тим, що працює переважно в монохромі – в гамі сірого, – який я дуже люблю. А поліхромія для нього – це гама коричневого, іржа. Я захоплений тим, наскільки аскетично-розкішно він зміг це поєднати”.

Ігор Янович народився у Києві у 1944 році. У 1971 році закінчив Львівський інститут прикладного і декоративного мистецтва, кафедра художньої кераміки. Від 1986 року – член Спілки художників СРСР. У 1988 – співробітництво з об’єднанням „Експрес-Авангард” при Фонді культури СРСР, Москва.

Відкриття виставки відбудеться 15 жовтня, у вівторок, о 19:00.

16 жовтня буде проведено майстер-клас (початок о 19:00; попередній запис за телефоном:               8 044 537 33 51       ).

Тему сезону осінь-зима в арт-центрі „Я Галерея” – „роботи на папері” (графіка, малюнок) - буде продовжено низкою персональних виставок художників, серед яких Влада Ралко, Марина Скугарєва, Володимир Будніков, Андрій Сагайдаковський.

Наступна виставка – Тіберій Сільваші „Кольорові об’єкти” відкриється 1 листопада.

Арт-центр «Я Галерея» працює без вихідних з 10.00 до 20.00 за адресою – вул. Волоська 55/57.

Вхід вільний.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999

Loading...

информация