Keiko Matsui. Сучасна музика для дорослих.

Її називають однією з найперспективніших клавішниць в сучасній музиці. В Японії про неї мало що знають, але увесь світ вважає її богинею сучасного джазу, яка народилась саме на японській землі. А

4 октября 2005, 16:46
Її називають однією з найперспективніших клавішниць в сучасній музиці. В Японії про неї мало що знають, але увесь світ вважає її богинею сучасного джазу, яка народилась саме на японській землі. А вона тільки мило посміхається та завжди твердить журналістам, що вона насправді ще нічого в цьому житті не добилась. І все ще попереду. Такою вона і є — скромною і геніальною, чутливою та романтичною. Жінкою на ймення Кейко Мацуї.
 
Її музику називають сучасною музикою для дорослих. Хоча насправді під неї чудово зможуть засинати й діти. Романтичні аранжування з використання величезної кількості інструментів, чудове звучання та неймовірна мелодійна ліричність — саме це робить музику Кейко улюбленою та впізнаваною.
 
А все почалось тоді, коли маленьку Кейко мама привела на курси фортепіано. Дівчинка просто закохалась у цей інструмент, сиділа за ним цілими днями і вже в ніжному віці почала творити щось своє — власну музику, яка відображала бачення її внутрішнього світу.
 
Росла Кейко на класичній музиці, на композиціях Рахманінова та Яна Сібеліуса. Однак не забувала вона й про сучасних виконавців — щиро захоплювалась творчістю Stevie’a Wonder’a та саундтреками Maurice Jarre і Nino Rota.
 
Хоча вищу освіту Кейко здобула не в музичній сфері. Вона отримала диплом спеціаліста з дитячої культури в Японському Жіночому Університеті. І тільки згодом стала вивчати музику в Yamaha Music Foundation, де швидко стала однією з кращих студенток і організувала власний джаз-гурт “Cosmos”, з котрим записала аж чотири альбоми. І тільки після цього панянка Мацуї стала працювати сольно.
 
Першу платівку вона випустила в себе на батьківщині, але там вона особливим успіхом не користвувалась. Слава прийшла тільки через два роки, коли A Drop Of Water вийшов в далеких Сполучених Штатах. Одразу виник небувалий інтерес до молодої японки. Що і не дивно, якщо враховувати те, що альбом піднявся в ТОП-20 сучасного джаз-чарту.
 
Що цікаво, абсолютно всі альбоми Кейко спродюсував її чоловік Казу. Він є не тільки її творчим поводирем, а й тією людиною, яка завжди поруч на сцені. Казу грає на національному японському інструменті — бамбуковій флейті shakuhachi. І саме звучання фортепіано та флейти й стало основним у творчості подружжя Мацуї. Класична школа клавішних та традиційна фолкова естетика флейти — в поєднанні це народжує справжні шедеври, котрі можна віднести до перлин world music.
 
Сам Казу успішно працює в кіноіндустрії Голлівуду. Його часто запрошують взяти участь у написанні звукових доріжок для різноманітних блокбастерів. Його твори звучать в таких фільмах, як Jumanji, Legends of the Fall, Willow, Empire of the Sun, Another 48 Hours, Iceman, Red Heat, Thunderheart. І це всього лише маленька частина списку.
 
Але все-таки більшість свого часу він приділяє власній дружині та їхній спільній творчості. А Кейко ж постійно в гастрольних турах, або ж працює в студії. Постійна жага творчості змушує її шукати все нове звучання та експериментувати в рамках свого стилю. В той самий момент вона хоче, щоб люди отримували від її робіт таке ж задоволення, яке отримує вона ж сама. Тільки тоді вона може відчути себе по-справжньому щасливою.
 
Дискографія:
 
Walls Of Akendora (2005)
The Piano (2003)
A Gift Of Life (2001)
Keiko Matsui Collection (1997)
A Gift Of Hope (1997)
Cherry Blossom (1992, випущений ще раз у 2003) (1992, випущений ще раз у 2003)
A Drop of Water (1987, випущений ще раз у 1993 і 2003) (1987, випущений ще раз у 1993 і 2003)
 
Андрій “Strick” Валевський

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!

Читай также

30 июля 2007, 10:57

Комментарии

символов 999

Loading...

информация