Видання НаУКМА: ФІЛОЛОГІЯ, ЖУРНАЛІСТИКА

Мы открываем новую подрубрику – “Аудитория”, в которой будем размещать информацию об интересных и главное актуальных учебниках. Первыми ласточками стали книги Издательского дома “Киево-Могилянская

13 января 2006, 11:25

Мы открываем новую подрубрику – “Аудитория”, в которой будем размещать информацию об интересных и главное актуальных учебниках. Первыми ласточками стали книги Издательского дома “Киево-Могилянская академия”.

Видання НаУКМА: ФІЛОЛОГІЯ, ЖУРНАЛІСТИКА

Іван Дзюба “Микола Хвильовий: «азіатський ренесанс» і «психологічна Європа»”

Ідеям “психологічної Європи” та “азіатського ренесансу” в контексті української національно-визвольної ідеї у творчості Миколи Хвильового присвячено інавгураційну лекцію Почесного професора НаУКМА академіка Івана Дзюби.

2005 р.– 40 с.– Формат 70х100/32, обклад. м’яка. 4 грн.

Лариса Масенко “Мова і суспільство. Постколоніальний вимір

У книжці висвітлено питання історії української літературної мови, форм побутування української мови та її сучасного стану. Дослідження здійснено в соціолінгвістичному аспекті: мовні проблеми розглядаються у їх зв’язку із суспільними, розкрито соціальну зумовленість мовних явищ, досліджено специфіку мовної політики КПРС на українських теренах і її роль у формуванні сучасного двомовного соціуму України. Основні поняття соціолінгвістики – мовна ситуація, мовний конфлікт, мовна стійкість – висвітлено в контексті українських реалій.

Книжка призначена для студентів-філологів, викладачів вищої школи і вчителів української мови, але вона може зацікавити й ширшу аудиторію.

160 с.– Формат 60х90/16, обклад. м’яка. 10 грн.

Юрій Шевeльов “Внесок Галичини у формування української літературної мови”

Праця видатного славіста Юрія Шевельова  (Шереха) про внесок Галичини у формування української літературної мови написана під час перебування вченого у Львові в 1943-1944 рр. У науковій розвідці простежується інтенсивність галицьких мовних впливів на нову українську літературну мову в різні історичні періоди.

2003 р. – 160 с. – Формат 60х84/16, обклад. м’яка. 12 грн.

Юрій Шевельов “Портрети українських мовознавців”

Перше перевидання в Україні праць всесвітньо відомого вченого-славіста Юрія Шевельова з історії українського мовознавства. Книга містить нариси про видатних українських мовознавців доби розстріляного відродження Всеволода Ганцова і Олену Курило, а також нарис про Костя Михальчука – основника української діалектології, оглядову статтю, що характеризує діяльність учених тієї доби. Видання адресоване науковцям, викладачам і студентам ВУЗів, учителям, усім, кого цікавить історія рідної мови.

2002 р. – 132 с. – Формат 60х84/16, обклад. м’яка. 8 грн.

Борис Шалагінов “Зарубіжна література від античності до початку ХIХ ст.”

В історико-естетичному нарисі розглянуто основні літературні явища античності середніх віків Відродження, XVII і XVIII ст., розкрито їх естетичну основу, ідейно-тематичний зміст і поетику, встановлено зв’язки із світоглядним життям епох.

Рекомендовано МОНУ як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів.

2004 р.– 360 с.– Формат 60х90/16, обклад. м’яка.  19 грн.

Ростислав Семків “Іронічна структура”

У книзі розглядаються типи іронії, виходячи з її функцій у художньому тексті. Досліджується вплив іронічної настанови автора на структуру тексту. Текстуальний аналіз охоплює твори Дж. Свіфта, Л. Стерна, Ф. Шлегеля, Г. Гайне, Т. Шевченка, Є. Замятіна, Б. Віана, У. Еко, М. Кундери та ін. Видання адресовано фахівцям, аспірантам, студентам.

2004 р.– 135 с.– Формат 60х90/16, обклад. м’яка. 8 грн.

Девід Перкінс “Чи можлива історія літератури?”

Відомий американський літературознавець, професор Гарвардського університету Девід Перкінс у своїй праці аналізує питання історії літератури в її теоретичному й методологічному аспектах. У центрі уваги автора дві фундаментальні проблеми історії літератури: внутрішня суперечливість організації, структурування і викладення матеріалу історико-літературних студій та “вічна невдача” істориків літератури у поясненні закономірностей літературного процесу.

2005.– 151 с.– Формат 60х90/16, обклад. м’яка. 14 грн.

Рене Дж. Каппон “Настанови журналістам Ассошіейтед Пресс. Професійний порадник”

Головний редактор новин Ассошіейтед Пресс Рене Дж. Каппон викладає основи журналістської майстерності, подає наочні приклади з матеріалів преси, знайомить з корисними професійними прийомами, завдяки яким журналістські матеріали стають зрозумілими, влучними й легкими для читання. Ця книжка – ідеальний порадник і підручник з підготовки матеріалів усіх видів для сьогоднішніх і майбутніх журналістів.

2005 р.– 160 с.– Формат 60х90/16, обклад. м’яка.  12 грн.

Атеф А. Амер “Арабська мова”

Для спеціалізованих відділень. Лінгвістика – Право – Економіка – Журналістика – Бібліотека.

Перший в Україні підручник з арабської, який стане джерелом для вчителів, а також для всіх, хто бажає вивчати арабську мову.

2003 р.– 328 с.– Формат 70х100/16, тв. палітурка. 50 грн.

Сергій Квіт “Основи герменевтики. Навчальний посібник”

Авторський курс “Основи герменевтики” читається на магістерських програмах з журналістики й філології НаУКМА. Посібник відповідає трьом головним завданням: історичному (концепція курсу ґрунтується на феномені Європи), теоретичному й практичному.

2003 р.– 192 с.– Формат 60х90/16, обклад. м’яка. 12 грн.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999

Loading...

информация