“Алхімія слова живого: французький роман 1945 - 2000”

Ця книжка є першим українським навчальним посібником з історії французької літератури кінця ХХ ст., створеним в рамках міжнародного проекту за участю вчених, викладачів університетів, дослідників із

28 февраля 2006, 16:35

Ця книжка є першим українським навчальним посібником з історії французької літератури кінця ХХ ст., створеним в рамках міжнародного проекту за участю вчених, викладачів університетів, дослідників із Франції, Бельгії, Швейцарії, Канади, США, Німеччини, України.

Проект було започатковано кафедрою теорії та історії світової літератури Київського національного лінгвістичного університету та Центром дослідження романістики Пікардійського університету ім. Жуля Верна (Франція). Підтримали проект Міністерство освіти і науки України та Посольство Франції в Україні.

В цьому першому на теренах України комплексному дослідженні сучасного французького роману охоплені всі напрямки розвитку французької літератури другої половини ХХ століття від добре знаних і перекладених українською класиків Л.Арагона, Ф.Моріака, М.Юрсенар, А.Камю до авторів, що працюють в наші дні – М.Уельбека, Ж.Ешноза, П.Кіньяра. Особлива увага приділяється франкомовному роману Бельгії, Канади, Швейцарії, країн Магрибу.

За інформацією Французського культурного центру

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999

Loading...

информация