Наташа Атлас- хедлайнер 'Країни Мрій'

В липні цього року в Києві втретє пройде Міжнародний фестиваль world-music "Країна Мрій", започаткований Олегом Скрипкою з "ВВ". Головна ідея фестивалю - підготувати підґрунтя для

4 июля 2006, 16:46

В липні цього року в Києві втретє пройде Міжнародний фестиваль world-music "Країна Мрій", започаткований Олегом Скрипкою з "ВВ". Головна ідея фестивалю - підготувати підґрунтя для становлення та популяризації етнічної теми в Україні, донести до сучасної публіки найкращі взірці української традиційної та світової культури та активізувати появу гуртів, що працюють в різних музичних стилях, застосовуючи українську традицію та фольклор.

Як і раніше, проводитися "Країна Мрій" буде на Співочому полі на свята Івана Купали - з 7 по 9 липня. За три дні фестивалю на п'яти його сценах покажуть свою майстерність більш ніж 50 колективів та виконавців з 15 країн світу - в тому числі з Германії, Великої Британії, Грузії, Литви, Польщі, Туреччини, Японії, Ірану і, звичайно ж, Росії, Білорусі та України. На прихильників етно-музики чекатиме зустріч як із своїми старими знайомцями - гуртами "Серпанок", "Муравський шлях", "Гуляй город", "Інтакас" (Литва), "Альтанка" (Білорусь), Red Cardell (Франція) - так і з ніколи ще не перетинавшими межі нашої країни зірками world-music Наташею Атлас (Єгипет/Велика Британія), Марлен Дорсеною (Гаїті/Бельгія) та ін.

Міжнародний етнічний фестиваль "Країна Мрій" буде відбуватися у вигляді фольклорного дійства - народного гуляння з живими концертними виступами. Фестиваль запропонує глядачам денну і вечірню програму. Денна включатиме ярмарку, проведення різноманітних майстер-класів (ковалі, різьба по дереву, плетіння з лози, вишивання, ткацтво і т.д.), живі виступи автентичних та фольклорних колективів відразу на декількох майданчиках (автентична сцена, сцена для колективів у стилі world-music, майданчики для хорових співів), обрядово-театральні дійства, кобзарські співи, танцювальну програму та ін. Вперше за час існування фестивалю його відвідувачам буде запропоновано спробувати страви традиційних кухонь різних країн.

Відкриття третього Міжнародного етно-фестивалю "Країна Мрій" відбудеться 7 липня о 17-00 з проведення обряду Івана Купали. Вхід на фестивалю - безкоштовний. Але шанувальникам фольклору - тим, хто матиме бажання підтримати фестиваль - також буде надана можливість замовити місця біля центральної сцени на час вечірньої програми. Квитки на один день коштуватимуть 150 грн, абонемент на 3 дні - 400 грн. Кількість квитків обмежена. Замовити місця можна в театральних касах по телефону 234 82 34.

a-mol, по материалам пресс-службы фестиваля

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!

Читай также

30 июля 2007, 10:57
26 июля 2007, 10:10

Комментарии

символов 999

Loading...

информация