Наталія Коробко “Серенада сумного дощу”

Книгу Наталії Коробко “Серенада сумного дощу” опублікувало видавництво “Зелений пес” в серії “Мелодії серця”. Наталія Коробко також відома під псевдонімом Весеніна (“Любовь без правил”, що вийшла в

22 августа 2006, 16:34

Книгу Наталії Коробко “Серенада сумного дощу” опублікувало видавництво “Зелений пес” в серії “Мелодії серця”. Наталія Коробко також відома під псевдонімом Весеніна (“Любовь без правил”, що вийшла в серії “Русский романс” видавництва “АСТ”).

Роман “Серенада сумного дощу”, заснований на спогадах далекого минулого, але такого бажаного і нездійсненного, написаний авторкою на одному подиху.

Головна героїня роману Юлія пройшла довгий тернистий шлях, поки знайшла своє покликання і стала займатись письменництвом. Ця ефектна та чарівна жінка перебуває на кілька кроків від переламного моменту в її житті – наближається тридцятиріччя. Цей факт водночас засмучує її та спонукає до дій. Вона просить про допомогу у чаклуна, гіпнотизера і психотерапевта в одній особі. Мандруючи спогадами по своєму життю, Юлія шукає в кожній прожитій миті відповіді на хвилюючі запитання, але, на жаль, одразу не знаходить їх.

Однак, зустріч з магом обернулась цілим каскадом стрімких подій і безглуздих вчинків, які допомогли Юлії пізнати себе, свої бажання. Зустріч з Ігорем – її єдиним справжнім коханням, її біллю і смутком, її мрією і втратою допомогли героїні почати життя з чистого аркушу.

Обравши когось для шлюбу, ми через деякий час починаємо жалкувати і марити: а якби був зроблений інший вибір на життєвому шляху? Чомусь нам здається, що за інших обставин життя було б прекрасніше і щасливіше. Але це тільки мрії. Важливі слова вложила авторка у вуста мага: все, що вирує, кипить, заворожує і гонить адреналін по крові, рано чи пізно закінчується; гарного ніколи не буває багато. Кохання розчиняється у прозі буднів. То, може, розлучення на пику любові – це шлях до порятунку?

Так чи інакше, але ніяке кохання не може тривати вічність. У нього є моменти спаду та піднесення. До вогню кохання потрібно підкидати життєдайне паливо кожного дня, інакше яскраве вогнище перетвориться на тліючі жаринки. Вогонь розпалюється тільки тоді, коли залишається єдине нестримне бажання – любити.

“Серенада сумного дощу” дійсно нагадує спів сумного дощу, його невеселу історію про кохання і зраду, долю і непокорення. У цій книзі можна знайти і детективне, і магічне, і психологічне, і суто дамське. Як на мене, то забагато збігу обставин, хоча й під впливом магічного, враження від книги псує якийсь присмак штучності. Та й шовкові простирадла разом з ром-колою не додали позитиву.

Проте, питання, яких торкнулась авторка у романі, життєво важливі для кожної жінки. Чи зберігати дитину від некоханого; чи перегортати життя догори ногами у пошуках втраченого жіночого щастя; чи етично міняти чоловіків у ліжку у пошуках свого-єдиного; що дорожче - кохання чи спокій; що важливіше - думки оточуючих чи внутрішні почуття; що обрати - сіру буденність чи короткочасний спалах безмежного щастя? Проаналізувавши власне життя та авторські думки, відповідь кожен знайде свою.

Тетяна Колесник

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999

Loading...

информация