Де живе український рок

Щороку молодь нашої незалежної неньки плющить на різних рок-фестивалях. Ні, рок не помер. І доказів тому – багато. Нижче – найосновніші, найгучніші з них. “Тарас Бульба”На мальовничих берегах Ікви,

22 августа 2006, 18:32

Щороку молодь нашої незалежної неньки плющить на різних рок-фестивалях.

Ні, рок не помер. І доказів тому – багато. Нижче – найосновніші, найгучніші з них.

“Тарас Бульба”

На мальовничих берегах Ікви, під мурами Дубненського замку князів Острозьких та Любомирських відбувається справжнє свято української музики – міжнародний фестиваль “Тарас Бульба”. Він є ровесником Незалежної України, позаяк був зафондований влітку 1991 року.

Фестиваль “Тарас Бульба” - культурно-мистецькій проект, спрямований на розвиток та популяризацію вітчизняної молодіжної культури та естетики. Фестиваль сприяє піднесенню української національної ідеї серед молодих творчих сил, зростанню професійного рівня українських виконавців, продюсуванню та допомозі обдарованій молоді, пропаганді вітчизняних виробників та товарів.

До участі в конкурсі допускаються виконавці з усіх регіонів України та інших країн світу, що мають в своєму репертуарі не менше 5 (п'яти) творів українською мовою або ж інструментальні композиції, пройшли попередній відбір та узгодили свої стосунки з дирекцією, щодо участі та прав на аудіо і відео матеріали фестивалю. Документом, що дає право брати участь у фестивалі є офіційне запрошення.

Участь у фестивалі безкоштовна. До конкурсу допускається тільки “живе” виконання. Вік конкурсантів необмежений. Організатори мають виключне право відбору учасників на фестиваль по кількості, професійному рівню, регіональній та жанровій приналежності.

тел: (03656) 4-28-48

сайт: tarasbulba-fest.kiev.ua

e-mail: info@tarasbulba-fest.kiev.ua

офіс:  04071, Київ, вул. Нижній Вал 61

тел: (044) 416-24-44

Рок-Екзистенція”

Мета проекту – створити фестиваль, який покликаний відображати стан української незалежної музики, сприяти її розвиткові та популяризації.

Прогресивна та змістовна сучасна музика, (яку часто окреслюють в межах поняття - рок) без сумніву, є одним із найбільш значних і цікавих явищ в культурі ХХ-ХХІ століть.

За свою еволюцію ця музика зазнавала кардинальних змін в області як музичної форми, так і музичного змісту, але в будь-який період свого розвитку – завжди відповідала смакам молоді, незалежно від того, до яких верств вона належить.

Сучасна музика є не тільки екраном молодіжного мистецтва, а й прямо і активно впливає на формування світогляду молоді. Особлива увага до сучасної музики, як до найбільш значної частини молодіжної культури викликана ще й тим, що таку музику слухає найактивніша і найосвіченіша частина молодого покоління.

Мета проекту: “Рок-Екзистенція” – фестиваль, який покликаний відображати стан української незалежної музики, сприяти її розвиткові та популяризації.

Місце та час: зазвичай листопад, м. Київ.

Координати:

тел: (044) 536-15-08, 536-15-09, 239-18-52

сайт: www.rock-ekzyst.com

e-mail: postmaster@artveles.kiev.ua

“Таврійські Ігри”

Фестиваль “Таврійські Ігри” існує з 1992 року. Його мета – підйом престижу сучасної української музики у контексті світової музичної культури.

На сцені фестивалю виступають найкращі представники вітчизняної музичної культури та справжні зірки світового масштабу. “Таврійські Ігри” – наймасштабніший і найпрестижніший фестиваль на території України, котрий з кожним роком тим більше привертає увагу мешканців сусідніх країн.

Цей грандіозний фестиваль відбувається у Каховці, що на Херсонщині. Щодня (а фестиваль триває 4-5 днів) перед великою сценою "Таврійських Ігор" збирається понад 50 тисяч глядачів, які приїжджають з різних куточків колишнього СНД, аби стати свідками Свята Музики і Краси (слоган фестивалю).

Координати:

тел: (044)236-17-44,  236-17-51, (044)216-57-14,  236-17-61. 

сайт: tavriagames.com

приходити: Україна, м. Київ, вул. Павловська, 29, 

писати: Україна, 01135, Київ-135, а/с №14 

Чайка”

Міжнародний молодіжний фестиваль „Чайка” проводиться в Києві з 2000 року, глядачі – від 17 до 30 років.

Международный молодежный фестиваль “Чайка” проходит в Киеве, на крупнейших концертных площадках столицы, с 2000 года, и неизменно привлекает десятки тысяч зрителей возрастом от 17 до 30 лет.

Популярністю користується як серед столичної молоді, так і в регіонах: на „Чайку” приїздять з усіх куточків України.

Телевізіонная версія транслюється на провідних телеканалах (Интер, СТБ).

Координати: тел: (044) 451-87-42, 290-99-62

сайт: www.chaykafest.com

e-mail: info@chaykafest.com

“Перлини сезону”

Всеукраїнський молодіжний мистецький центр “Перлини сезону” є організатором багатьох мистецьких проектів, пріоритетним з яких є щорічний Всеукраїнський молодіжний фестиваль “Перлини сезону”.

Мета фестивалю – виявлення та підтримка талановитої творчої молоді, відкриття нових напрямків в українському сучасному мистецтві.

З часу свого створення концертні заходи фестивалю проходили на центральних площах Донецька, Одеси, Херсону, Дніпропетровська, Рівного, Білої Церкви, Чернігова, Луцька та інших міст України. Фінал традиційно проводиться у листопаді в Києві і завершуються великим “Гала-шоу від “Перлин сезону”. За шість років проведення фестивалю у конкурсній програмі взяло участь більш ніж 12 000 учасників.

тел: (044) 417-16-41, 239-24-48

сайт: pearl.com.ua

e-mail: pearl@i.kiev.ua

Рокотека”

Вже доброю традицією стало проведення у Львові молодіжного музичного фестивалю “Рокотека”. Фестиваль було започатковано в 1995 році у популярній в цілому світі формі Ореn Аir.

За час існування фестивалю у ньому взяли участь більше ніж 100 колективів зі Львова та інших міст України. Учасниками і гостями фестивалю свого часу були такі команди, як “Авогадро”, “Базука-Бенд”, “Плач Єремії”, “ВВ”, “Мертвий Півень”, “Океан Ельзи” та багато інших. “Рокотека” є одним з небагатьох фестивалів, де можуть спробувати себе на сцені молоді і зовсім невідомі колективи.

Особливістю фестивалю є започаткування в рамках “Рокотеки" майстер-класів сучасної музики “Рок-Вишкіл”.

Гала-концерт відбувається щороку у вересні в День міста Львова. До участі у гала-концерті за рішенням журі запрошуються найкращі учасники відбіркових турів, а також зірки української та зарубіжної рок-сцени – як гості. Зазвичай гала-концерт “Рокотеки” є центром уваги тисяч львівських шанувальників доброї музики.

UP-Fest”

До речі, в Україні не так багато фестивалів, що закликають глядачів сприймати музику та занурюватись у святкову атмосферу без посередництва алкоголю та іншої хімії. Якщо придивитись, то їх зовсім немає. Точніше не було. Піонером цього руху стане новий міжнародний арт-фестиваль - “UP-Fest”, що 1-3 вересня пройде у Луцьку на території Історико-культурного заповідника “Старе місто” (замок Любарта).

Спираючись на успішний 14-річний досвід своїх польських колег – затійників найбільшого в цій країні фестивалю “SLOT” – організатори “Up-фесту” прагнуть зробити захід не тільки приємним, а ще й корисним для його відвідувачів. Окрім насиченої музичної частини, що складатиметься переважно з українських виконавців, а також кількох закордонних гостей, в ході фестивалю пройде ряд семінарів, майстер-класів та мистецьких заходів.

Загалом програма заходів фестивалю виглядає наступним чином:

- концерти на великій сцені (гурти з України та  з-за кордону);

- вечірки в кафе (гурти експериментальної музики);

- клубне кафе (виступи DJ`їв з України і з-за кордону);

- мистецтво візуальне (театр, кіно, виставки-галереї);

- майстер-класи (музичні, практичні, спортивні, танцювальні, показові та ін.)

- семінари (спілкування на теми суспільства, людини, духовності, соціальні і т.д.).

Музична програма фестивалю:

- Велика сцена: Навколо кола (Київ), Широко закриті очі (Чернігів), Onegin (Білорусія), A.V.V.A. (Сімферополь), Причаман (Київ), Слід (Луцьк), Карна (Івано-Франківськ), OX (Польща);

- 9 гуртів на малій сцені, серед них буде визначений кращий гурт, який отримає можливість грати на наступний день на великій сцені (на даний момент ведеться підбір гуртів);

- 3 гурти (можливо і більше) експериментальної та джазової музики гратимуть у кафе.

- дискотека від DJ`їв та VJ’їв з України та з-за кордону.

Наразі формується список учасників малої сцени. За всіма змінами можна слідкувати на офіційній сторінці фестивалю – www.upfest.org .

A-mol

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии (1)

символов 999
  • Влад 17 лет назад

    Автор, наверное, не осведомлен о рок-фестивалях в Украине. Где Нівроку, Мазепа-фест, The Global Battle Of the Bands, Пикейные жилеты, Рок-н-ролл Таврический?????????????????????????????

    Прокомментировать Мне нравится
  • Влад 17 лет назад

    Автор, наверное, не осведомлен о рок-фестивалях в Украине. Где Нівроку, Мазепа-фест, The Global Battle Of the Bands, Пикейные жилеты, Рок-н-ролл Таврический?????????????????????????????

    Прокомментировать Мне нравится

Loading...

информация