Естетичне виховання і Василь Васильцiв

Василь Васильців – студент четвертого курсу Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича. Василь не розуміє, хто і коли вигадав правила гармонії (ну чому після домінанти має бути

31 августа 2006, 14:01

Василь Васильців – студент четвертого курсу Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича. Василь не розуміє, хто і коли вигадав правила гармонії (ну чому після домінанти має бути тоніка?) Він думає і пише про це пісні. Він не намагається під когось косити. (“От я напишу пісню і відчуваю, що з нічого щось зробив, зреалізував якусь свою ідею. Бо зазвичай усі ідеї тримаєш у собі й нікуди їх не пускаєш, і вони в тобі варяться, а тут відпустив  і стало класно”).

Кометою увірвався він на зоряний небосхил української музики, озаряючи світом своїм все навкруги. Василь Васильців – явище.

Колись якийсь добродій виставив в iнтернет пісню “Дякую Руслано!”. Писклявий голос під “іонік”, надривно і розхристано вигукував “ДЯ-кую Русла-но... ти Україну відкрила Європі”. Саме тоді, напевно, і почалася мізкодробильна слава Васильцева. Виростили!

Василь не любить слово “треш”.

Найсмішнішим Василь вважає “хибну думку” про стьоб у його піснях: так, наче слів не читали!

 От є слова: “Коли ти втікаєш зі своєї країни з словами на устах: «Може, там не так?». Мені незрозуміло, з чого тут можна сміятися? Але підсвідомо слухачі все одно запам’ятають слова, що не треба тікати зі своєї країни. Там є приспів: «А яблука падають, і дзвонами б'ють у наші серця»”.

ВасВас дивним чином узагалі не звертає увагу на зауваження, маючи на кожне з них уже сталі аргументи: “Зазвичай критикують лише заради критики,  говорить Василь.  Критикувати може будь-хто, навіть отака-от (витягує руку на метр від підлоги.  Авт.) дитина. Найважливіше те, що людей цікавлять мої пісні. Цього достатньо. А якщо щось треба виправити елементарно: несете фахівцям  і все. В чому полягає ідея виступів? Щоб люди плескали, співали пісні і дуріли. На моїх концертах це є. А з якої причини вони співають і беруть автографи  не важливо. От ти говориш, що я себе вважаю зіркою, а на М1, де я був на ранковому ефірі,  нічого їм не казав  у титрах написали «Василь Васильців, мегазірка»”.

Це явище вимагає відповідного рівня почуття гумору, а отже, і загальної культури споживачів. “Просікають тему” не всі. Мистецтво це користується попитом у певному досить вузькому середовищі, але найпопулярнішим ВасВас є серед музикантів.

Василь Васильців – не музика, не “штьоб”, не “прибацаність”; це – ширше. Крім музучилища, він ще вчиться на маркетолога. Навіщо? Щоб якимось чином просувати свою творчість.

Він ще навіть у “простiй” школі, крім музики, проявляв ентузіазм до підприємництва, наприклад, продавав поп-корн, який сам вирощував (можна сказати, і фермерством займався). Його торгова марка називалася “Черепашка ЛТД” (бо у Василя тоді в акваріумі плавала черепашка). Він розробив дизайн етикетки, смажив кукурудзу і вигадував різні акції. Наприклад, треба було зібрати “долари” iз жартівливими малюнками, за що переможець отримував дві гривні.

Не хизується, не кривляється, такий він і є, “нєпрашибаємий”. Улюблені гурти Вас-Вас  Beatles та Esthetic Education. Якою ж була його радість, коли “Eстетики” запропонувалі йому співпрацю. “Так,  рoзповідає,  попросили мене написати про них пісню і запропонували співпрацювати. Коли приїжджав у Київ, з ними познайомився, нормальні такі, Юра Хусточка дав мені послухати пісню про мене і запитав, чи можуть вони її виконувати”.

Презентація літнього сінглу “Василь Васильців” пройшла  в одному з київських клубів, де “Eстетики” виконували пісні, що увійдуть до нового альбому і, звичайно, пісню “Василь Васильцiв”, яка разом із кліпом і декількома реміксами вкладена в кожний серпневий номер журналу “МАX”.

(До речі, “Eстетики” планують почати запис нового альбому в Лондоні. Нещодавно хлопці мали канікули у столиці Великобританії, де підшукали собі студію, яка, на їх думку, ідеально підходить для запису нової платівки. Вона існує ще з 70-х років, і свого часу на ній писались Queen, пізніше  Clash, Madonna та інші.)

Словом, art off або “неопримітивізму в сучасному мистецтві”, як не назви, а явищу під назвою "Василь Васильців" – бути.

Дорогу неповторному і самобутньому до великого шоу-бізнесу!

А-mol

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999

Loading...

информация